Verschillende maten babykleding

Zo men nog niet weet welke kledingmaat een baby zal hebben bij de geboorte, is het handig dat er soort matentabel met de geschatte leeftijd van babykleding bestaat.

Als kersverse mama weet je ongeveer wel hoeveel de baby zal wegen bij geboorte, zodat je twee maten kan meebrengen naar het ziekenhuis. Natuurlijk als je vroeger bevalt dan voorzien, dan weet je waarschijnlijk dat je bij de prematuur maatjes dient te kijken, ook afhankelijk van het gewicht bij de vroeggeboorte. In deze blog lopen we wat maten van babykleding af zodat je ongeveer weet welke kleding je kunt bestellen.

Verschillende maten babykleding: een overzichtstabel

Kledingmaat geschatte leeftijd van de baby:

  • kleiner dan 50: prematuur of te vroeg geboren
  • maat 50: tot één maand
  • maat 56: tussen één en twee maanden oud
  • maat 62: tussen twee en vier maanden oud
  • maat 68: van vier tot zes maanden oud
  • maat 74: van een half jaar tot 9 maanden oud
  • maat 80: bijna een jaar oud
  • maat 86: tussen een jaar en een jaar en half
  • maat 92: bijna twee jaar oud

Natuurlijk dient deze tabel gewoon als richtlijn en als hulpmiddel voor wie de kledingmaat van een baby zoekt voor bijvoorbeeld een geboortegeschenkje. Afhankelijk van de groei en het gewicht van het kind tijdens de eerste maanden, kan de maat soms niet gerelateerd zijn als de geschatte ouderdom die men erbij plaatst. Op dit manier kun je bijvoorbeeld berekenen welke maat baby broek je kan kopen.

Waarom start de babykleding bij maat 50?

Eigenlijk beginnen de babymaten bij maat 50. Waarom maat 50 zal je zeggen? Bij een normale geboorte heeft een baby een lengte van 50 cm met een gewicht van ongeveer 3500 gram. De kledingmaat 50 correspondeert eigenlijk met de lengte van de baby. Maat 50 is gelijk aan grootte van 50 cm. Maat 56 is tot de grootte van 56 cm. En zo zijn de maten babykleding gelinkt aan de geschatte groei van baby’s.

Een gouden tip bij het kopen van babykleding voor een geboorte:

Als je een geschenkje koopt voor een kersverse mama en haar baby, voorzie dan kledij met een grotere babymaat. Een baby groeit heel erg de eerste maanden zodat het haast onmogelijk is om alle kledij van maat 50 te dragen in de eerste maand. Beter kleding voor een paar maanden later dan niet te worden gedragen.

Tags:  

Leave a reply