Niks mis met een tweede-hands spijkerbroek!

Niks mis met een tweede-hands spijkerbroek!

Er zijn van die momenten dat kinderen een enorme groeispurt maken, je kan het als moeder niet voorspellen: het ene moment lijken ze stil te staan, het andere moment slaan ze een maat over.

Als er iets is dat ik geleerd heb, in mijn carrière al moeder, dan is het wel dat je niet moet bezwijken voor de verleiding iets op de groei te kopen, als is het nog zo’n leuke aanbieding!

Te vaak heb ik kleertjes weg gegeven, omdat ze niet pasten1

Het kopen van tweedehands kleren is altijd een hobby van me geweest, en geloof me, dat is veel slimmer dan uitverkoopjes scoren “voor later”.

Zeker de kinderkleding van betere kwaliteit kan makkelijk twee en soms zelfs wel drie kinderlevens mee. En zo heb je voor weinig geld een goed gevulde kleren kast.

Dat is prettig voor je kind, want welk kind heet nu niet graag een beetje keus voor het outfit van de dag, het is ook prettig voor jou, want je hoeft niet direct alles te wassen omdat ze anders niets hebben om aan te trekken. Het kunnen plannen van je wasdagen voorkomt heel wat stress voor moeders.

En tenslotte heb ik nog het milieu aspect: ik probeer zo veel mogelijk het milieu te sparen. Mijn motto is : we hebben de aarde niet geërfd maar ter leen van onze kinderen. En dus scheid ik mijn afval, en probeer ik zo min mogelijk weg te gooien. Dus waarom zou ik dan kinderkleding

die nog heel goed draagbaar is weggooien??

Mij niet gezien: niks mis met een tweedehands spijkerbroek!

Felice Veenman www.babyenkind.nl

Leave a reply