De damesmode trends van 2016

Van de catwalk naar de winkel; overal komen we prachtige kleuren lichtblauw en lichtroze tegen. Het zijn niet de zoete kleuren die je misschien zou denken, in tegendeel, de modekleuren van 2016 zijn kalm en fris en laten je er jonger uit zien, zonder meisjesachtig te zijn.

Geef je toch liever de voorkeur aan donkere of felle kleuren? Kies dan voor groen, bruin of oranje, deze kleuren doen het ook erg goed dit seizoen.  Vind je dit niet opvallend genoeg dan zijn er gelukkig ook veel prints om uit te kiezen; denk aan maxi-strepen, bloemen, grote logo’s, dierenprints en ook heel veel blokdessins. Het kan niet gek genoeg in 2016, dus leef je uit door je favoriete prints met trots te dragen.

Een seizoen van contrasten

Behalve grote verschillen in kleuren en prints tref je ook qua kledingstijl echt van alles aan, de contrasten tussen de verschillende stijlen zijn duidelijk te zien. Van romantische ruches tot de comeback van grunge en van de ‘basic’ pyjama look tot de speelse plooien look. Dit is goed nieuws natuurlijk, want het geeft je de mogelijkheid om helemaal jezelf te zijn en je eigen stijl te kiezen.

Ruches en strikken

Op en top vrouwelijke kleding met veel ruches en strikken zorgen voor een romantische en speelse look. Toch kan het ook anders, want je zult ook veel kleding zien die niet zo romantisch is maar waarbij de ruches accenten toch goed tot hun recht komen. Denk aan stoere of sportieve kleding waarbij ruches op een slimme manier zijn aangebracht om het ontwerp te complimenteren in plaats van meisjesachtig te maken.

Damesmode

De comeback van Grunge

Grunge maakt een complete comeback met stoere en sportieve kleding, ruimvallende modellen, combinaties van vrouwelijk en stoer en dan vooral een ‘messy’ look die doorgevoerd wordt tot in de details, zoals in de make up, accessoires en kapsels (bron: DG Creations). Bij grunge mag en kan heel veel. Je hoeft niet voor 100% stoer te gaan maar kunt ook bijvoorbeeld een lief jurkje combineren met stoere boots of oversized sneakers.

Underwear becomes outerwear

Aan de pyjama look moeten we allemaal waarschijnlijk nog wel even wennen. We zagen afgelopen winter al de slipdress in de damesmode verschijnen maar nu gaan modeontwerpers nog een stapje verder door pyjama’s te ontwerpen als kleding voor overdag.  Dit betekent niet dat je je flanellen pyjama maar meteen uit de kast moet trekken. Om deze look goed uit te voeren kies je voor mooie zijden of satijnen ontwerpen in zachte, kalme kleuren. Combineer met vrouwelijke schoenen, het liefst met hakken, maar ook mooie platte sandalen staan goed onder een luxe pyjama. Verdwijnt je taille een beetje in een pyjama, draag dan gerust een mooie riem om je figuur te laten zien.

En durf je het aan om nog wat extremere underwear trends te proberen, dan kun je behalve je pyjama of slipdress ook je ondergoed aan de buitenwereld showen. Meerdere ontwerpers hebben het al laten zien: het dragen van een bh óver je top of shirt in plaats van eronder. Of gewoon je bh showen onder een open jasje of blouse, dat mag ook. We weten niet zeker of deze look ook aan te raden is voor op kantoor, daarom komt het met een kleine waarschuwing: “Dragen op eigen risico.”

Leave a reply